Gamification

Med hjälp av gamification hjälper vi er att omvandla mål till vad som behöver göras och ”spelifierar” de moment som ni vill träna på, tills de är sunda vanor. Med hjälp av tydliga roadmaps, belöningar och triggers kan vi stimulera era medarbetare till ett ökat engagemang, samtidigt som personalhälsan blir bättre. Gladare och mer engagerade medarbetare.

Hur funkar det?

Vi sätter oss in i er verksamhet och identifierar relevanta utmaningar för era medarbetare. Dessa består av både ”nytta och nöje” då en av nycklarna med gamification är att användaren har roligt. Därför är det viktigt att medarbetarna blir belönade även för mjukare utmaningar. Det skapar värme på arbetsplatsen eller i fotbollslaget.

gamification UX challenge design
gamification UX level design reward

Tjäna poäng

I nästa steg visualiseras vi varje utmaning i konkreta steg. Varje steg utgör ett delmoment som användaren måste klara av för att kunna bocka av den större utmaningen. För varje avklarat steg belönas användaren med en mindre belöning i form av poäng (coins). Dessa kan senare användas som en valuta för att köpa sig relevanta fördelar.

Mer om det lite senare. När en utmaning är avklarad belönas också medarbetaren med en badge. En digital medalj som kopplas till användarens profil. Som ett sätt att visualisera att hen har klarat av utmaningen. Dessa medaljer kan också utformas som diplom och skrivas ut för att ramas in, i de fall detta är relevant.

Gamification innebär belöningar

Poängen du tjänar ihop kan sen användas som valuta i er egen shop. Här kan medarbetaren använda sina poäng för att köpa relevanta belöningar för sina ansträngningar. Shopens innehåll tar vi fram tillsammans så innehållet alltid är relevant för er verksamhet.

Att kunna köpa en belöning, att spara ihop poäng till en extra semesterdag eller vad du nu skulle vilja välja, skapar ett ökat engagemang. Ett konkret ”gör detta så får du detta”. Tydlighet är en viktig faktor när det kommer till att engagera medarbetare med gamification.

gamification UX shop rewards
gamification leaderboard ux belöningar jämför

Vad är ditt PixelScore?

I våra gamificationlösningar  tillhandahåller vi en digital resultattavla som tydligt visualiserar hur du ligger till jämfört med dina kollegor. Tävlingsmomentet är en trigger och ska användas med försiktighet. Därför är det, som vi tidigare pratat om, väldigt viktigt att se till att det är både hårda och mjuka utmaningar, så alla upplever att det är roligt att deltaga.

Så, vem är kontorets bäste minglare? Vem kniper medaljen ”hurtbullen” först? Vem är lagets meste fair player?

Känns det spännande? Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur gamification kan användas för att öka engagemanget på er arbetsplats eller i ert idrottslag.

Våra case

VI ÄR SPECIALISTER PÅ ANVÄNDARUPPLEVELSER. GENOM ÅREN HAR VI FÅTT VARA MED PÅ MÅNGA SPÄNNANDE RESOR HOS VÅRA KUNDER. HÄR ÄR NÅGRA AV DE SENASTE.

Gamification är bara en av våra tjänster. Hur kan vi hjälpa dig?

VI HJÄLPER DIG FÅ AFFÄRSKRITISK FÖRSTÅELSE FÖR DINA KUNDERS BEHOV. UTIFRÅN DESSA INSIKTER DESIGNAR VI BRANSCHLEDANDE TJÄNSTER NER TILL MINSTA DETALJ SOM MÖTER DINA AFFÄRSMÅL.

Achievements

Leaderboard

Shop

Digital strategi

Kanalstrategi

Målstyrning

Kundresor

Affärskritiska insikter

Utveckla nya tjänster

Branding

Appar och tjänster

Webbdesign

Redo att snacka?

HAR DU EN GRYM IDÉ VI KAN HJÄLPA DIG MED?