Digital design

Digital design handlar om hur kunden upplever din tjänst när dom använder den. Digital design handlar om att gå från smarta strategier till designade lanserade tjänster som webbsidor, interna system, appar och digitala gränssnitt för fysiska produkter.

Digital design, alltid med kundens upplevelse i fokus

Kundupplevelsen

Då det övergripande tjänstekonceptet är fastställt designas det ut i minsta detalj–från de grova penseldragen, ner till minsta knapp. Först definieras det innehåll och de funktioner som ska finnas och de grundläggande strukturerna specificeras.

UX- och interaktionsdesign

I nästa steg visualiseras tjänsten med wireframes. Detta är skisser på tjänstens olika delar som t ex struktur, navigering, sidlayout, animationer och flöden som användaren ska röra sig igenom. Dessa beskriver även hur sidmallar anpassar sig responsivt utifrån skärmens storlek. I samband med detta arbete sätts även ofta den övergripande grafiska formen och ett digitalt designramverk upprättas. Designen testas löpande och iterativt mot riktiga kunder för att säkerställa att upplevelsen möter de uppsatta målen.

Det är dags att skissa fram wireframes på tjänstens olika delar.

Digitala designramverk sparar mycket tid och pengar i längden.

Digital design och ramverk

Ett smart sätt att jobba med digital design är att ta fram ett digitalt designramverk. Detta är ett digitalt bibliotek med färgkoder, fonter och designade komponenter och moduler. Dessa kan uppdateras och återanvändas för all framtida utveckling av tjänsten. Digitala designramverk kompletteras ofta av ett antal designade nyckelvyer som statuerar exempel på hur ramverket bör användas.

Våra case

VI ÄR SPECIALISTER PÅ ANVÄNDARUPPLEVELSER. GENOM ÅREN HAR VI FÅTT VARA MED PÅ MÅNGA SPÄNNANDE RESOR HOS VÅRA KUNDER. HÄR ÄR NÅGRA AV DE SENASTE.

Digital design är bara en av våra tjänster. Hur kan vi hjälpa dig?

VI HJÄLPER DIG FÅ AFFÄRSKRITISK FÖRSTÅELSE FÖR DINA KUNDERS BEHOV. UTIFRÅN DESSA INSIKTER DESIGNAR VI BRANSCHLEDANDE TJÄNSTER NER TILL MINSTA DETALJ SOM MÖTER DINA AFFÄRSMÅL.

Achievements

Leaderboard

Shop

Digital strategi

Kanalstrategi

Målstyrning

Kundresor

Affärskritiska insikter

Utveckla nya tjänster

Branding

Appar och tjänster

Webbdesign

Redo att snacka?

HAR DU EN GRYM IDÉ VI KAN HJÄLPA DIG MED?