Applikationer och systemutveckling2022-09-13T15:05:27+02:00
Hem/Tjänster/Applikationer och systemutveckling

Applikationer och Systemutveckling

❤️ Vi brinner för smart teknik och placerar det i hjärtat av vårt erbjudande. För oss är det en självklarhet att alltid sträva efter att få ut det mesta av befintlig och framtida teknik. Vi har experter inom flera viktiga digitala teknikområden. Så om du behöver en programmerare, ett helt team av utvecklare, specifika tekniska lösningar eller vill skapa något nytt, finns vi här för dig.

Vilken affärsstrategi du än har, kan vi matcha den med tech. Vi erbjuder specialister med spetskompetens inom bland annat:

Webbutveckling | Appar | Backend | Frontend | Swift | C++ | .Net | C# | Vue.js | Javascript | ASP.NET | GO | Docker | Och mycket mer!

Webbutveckling

Vi utvecklar era digitala lösningar med krav på hög prestanda, säkerhet och användarvänlighet. Med hjälp av teknik förenklar vi komplexa affärsflöden och tekniskt avancerade lösningar till tjänster och produkter som ni och era kunder förstår. Vi ser till att er digitala lösning fungerar långsiktigt och går att bygga vidare på allteftersom nya behov och affärsmöjligheter uppstår.

Hos oss finns fullstack-webbutvecklare och tekniska projektledare som kan hjälpa dig genom hela processen, från idé och systemarkitektur till utveckling och förvaltning.

Innovativa och hållbara lösningar

Smarta sammankopplingar av system har stor potential att förenkla och automatisera era arbetsflöden och processer. Där vi kan ge er både en överlägsen användarupplevelse och ökad lönsamhet genom att utnyttja styrkan och möjligheterna i olika system. För er som kund är det viktigt att vi ser till att tekniken arbetar för er och era framtida målsättningar.

Med vår erfarenhet och expertis kan vi utvärdera, rekommendera och integrera system som passar just er. Från diskussion till implementation.

Mobila applikationer

Vi utvecklar interaktiva, datadrivna appar för både mobil och webb. Med vår långa erfarenhet och vårt team av experter kan vi idag hantera de flesta utmaningar. Så oavsett hur ert affärsbehov ser ut idag, hör av er så kan vi hjälpa er komma vidare.

Vi hjälper dig att ta fram kompletta appar som motsvarar era affärsbehov. Vi utvecklar appar för iOS- (iPhone/iPad) och Android-telefoner och vi utnyttjar hela mobilens funktionalitet och koordinerar samtliga funktioner för att bygga en så bra och attraktiv applikation som möjligt. Apputveckling innebär allt ifrån att koppla ihop GPS-koordinater, kameror, sensorer och rörelsemönster som ger användaren ett större värde, till ett interaktivt och snabbt gränssnitt som ger användaren en tydlig feedback och guidning genom hela flödet.

🚀 iPhone / IPad applikationer

🚀 Android

🚀 Native eller multi-plattforms-lösningar

Native app, webbapp, hybridapp eller responsiv hemsida?

Det finns flera olika typer av appar som man kan bygga. Vilken typ av app man utvecklar påverkar till exempel funktionaliteten och vad utvecklingen sedan kostar. Du måste också fundera igenom vad du vill att appen ska kunna göra och vad dens syfte är. Det finns flera olika versioner att fundera på.

Native mobil applikation

En native app är anpassad specifikt för telefonens mobiloperativsystem. För bästa resultat rekommenderar vi att bygga mobila applikationer på detta sättet eftersom det blir en mer solid lösning då appen har tillgång till telefonens inbyggda funktioner och komponenter direkt.

Hybrid applikation

En hybridapp är en webbapp som paketeras och distribueras som en native app. Den laddas alltså ner via en app store (Apple App Store eller Google Play till exempel) och får därför tillgång till respektive plattforms API:er.

Viss funktionalitet kan saknas jämfört med en native app och även prestandan påverkas negativt vilket gör hybridappar olämpliga i vissa fall. Om ni funderar på en hybrid applikation, hör av er så pratar vi om de lösningar som finns.

Webbapp/progressive web apps

En webbapp är en nedladdningsbar hemsida som fungerar och ser ut som en app. En responsiv app laddar man ner på sin hemskärm och kan således användas offline till skillnad från en responsiv hemsida som behöver uppkoppling.

Responsiv webbplats

En responsiv hemsida är en hemsida som anpassar layouten beroende på skärmstorlek och skärmupplösning. Här är det viktigt att sidan är mobilanpassad eftersom att användandet av besökare från mobiltelefoner kontinuerligt ökar. Istället för att göra flera olika versioner av en hemsida för olika skärmstorlekar skapar man idag i regel helt responsiva hemsidor.

Responsiva hemsidor saknar precis som webbappar viss funktionalitet och kräver uppkoppling där emot kan de nås direkt via webbläsaren, vilket är en stor fördel i vissa fall eftersom användaren helt enkelt inte alltid vill ladda ner en app.

Relaterade artiklar

Ekonomisk överlevnad – vad kostar en app efter lansering

Ekonomisk överlevnad – vad kostar en app efter lansering Sammanfattning Denna rapport är framtagen av PixelPappa AB för att tydliggöra vilka kostnader vi behöver räkna med för att finansiera en applikations överlevnad. Rapporten behandlar frågan om ekonomisk överlevnad [...]

Christian Blomquist, COO på PixelPappa

Intresserad av ett projekt?

Christian Blomquist

COO och Delägare

Telefon: 0733 40 70 33
Mail: christian@pixelpappa.com

PixelPappa logotype vit
PixelPappa AB

559221-6211
info@pixelpappa.com

Kalmar

Slöjdaregatan 11
393 59 Kalmar

Båstad

Hallandsvägen 21
269 36 Båstad

Följ oss