Project Description

Spelifierad rekrytering

SPELA ETT SPEL – FÅ ETT JOBB. HUR LÅTER DETTA? DET ÄR DEFINITIVT ETT SÄTT VI SJÄLVA GÄRNA HADE SÖKT JOBB PÅ. INNOVATIVT!

Uppdraget

När Plingot kom till oss och bad oss designa en ny hemsida började vi prata om deras olika utmaningar som företag. Deras största utmaning var att attrahera nya talanger för att kunna växa företaget. Detta dessutom i en bransch där alla påstår att dom är absolut bäst på det dom sysslar med. Så hur sjutton sticker man ut?

  • Varumärkesstrategi

  • Koncept

  • Grafisk design

  • Gamification

Lösningen

Vi kom snabbt fram till att en traditionell hemsida inte var den bästa lösningen. När vi pratar Digital agenda 2030 så passar helt enkelt inte en traditionell webb in. Vi måste istället snacka upplevelser.

Lösningen vi beslutade oss för var att hålla ett enda fokus. Lyfta rekryteringen, och detta på ett sätt som särskiljer Plingot från andra företag i samma bransch.

Men vi ville inte bara ha en rekryteringssnurra, det passar inte heller in på Digital Agenda 2030. Istället lyfte vi in gamification i lösningen och skapade en spelifierad rekrytering. Att sen översätta lösningen så den gick att använda även för de besökare som ville anlita Plingot som IT-leverantör, ja det gick av bara farten.

Spela ett spel – få ett jobb!

  • Skalbar lösning

  • Roligt att söka jobb, företaget sticker ut

  • Fokusera på det viktigaste

  • Gamification

Varumärkesstrategi
Koncept
Grafisk design
Gamification

Resultatet

Resultatet blev riktigt bra. Lovorden har bokstavligt talat regnat in sen sidan lanserades. Många arbetssökande har också hört av sig med kommentarer likt ”även om jag inte kvalificerar för något av jobben på deras sida så var det ett riktigt roligt sätt att söka jobb på.” Bättre betyg än så går ju knappast att få! Nu vill vi fortsätta spelifiera rekryteringsbranschen!

Vill du veta mer om projektet, eller kanske tipsa oss om ett företag som behöver vår hjälp med att spelifiera sin kundresa så får du gärna kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor. Annars kan du också kika in på Plingots hemsida.

Redo att snacka?

HAR DU EN GRYM IDÉ VI KAN HJÄLPA DIG MED?