Project Description

Iögonfallande visitkort

HUR SÄKERSTÄLLER MAN ATT PERSONEN SOM TAR EMOT VISITKORTET FAKTISKT LÄSER DET?

Uppdraget

När det blev dags för oss att se över våra egna visitkort började vi fundera en hel del kring just visitkortens funktion. Hur ofta är det inte så att du får ett visitkort i handen samtidigt som du hälsar på en person, du tittar snabbt på kortet och sen stoppar du det i fickan.

När du sen plockar upp kortet nästa gång tittar du åter igen snabbt innan det hamnar i högen av visitkort på skrivbordet. Så hur får vi mottagaren att läsa allt som står på kortet?

  • User Experience Design

  • Print design

  • Marknadsföring

Lösningen

Målet var att ta fram ett visitkort som inte bara stack ut i mängden vid första ögonkast. Utan också lockade mottagaren att läsa igenom allt som stod på kortet.

För att lösa detta tog vi fram en enkel presentation om personen visitkortet representerade. Vi inledde frasen med ett stort HEJ! vilket för dom flesta är en inledning på en dialog. Det faller sig då naturligt att fortsätta läsa det som står på kortet. Alla viktiga nyckelfraser är tydligt markerade.

  • Grafisk design

  • Social marketing

  • Tjänstedesign

Varumärke (Branding)
User Experience Design
Social Marketing
Print design

Resultatet

Resultatet har varit häpnadsväckande. Responsen vi fått på den nya designen har varit långt över förväntan. Vi får fler intresseförfrågningar rörande uppdrag och besökarstatistiken på hemsidan är en all time high!

Redo att snacka?

HAR DU EN GRYM IDÉ VI KAN HJÄLPA DIG MED?