Project Description

Mobilspel för Neighbourhood

TILLSAMMANS MED ULRIKSBERGSKRYKAN BYGGDE VI ETT MOBILSPEL SOM MED HJÄLP AV GAMIFICATION FÖRVANDLAR LÄXLÄSNING OCH VOLONTÄRARBETE TILL ETT RIKTIGT ÄVENTYR.

Uppdraget

Kunden driver ett samhällsbyggande program, där användarna via ett mobilspel kan samla poäng genom att utföra uppgifter – t.ex volontärarbete & läxläsning. Med poängen kan de (tack vare sponsorer) köpa belöningar, t.ex en körlektion, skidresa, osv.

Appen som fanns tidigare var en administrativ app, snarare än ett mobilspel – ”här finns en uppgift, vill du anmäla dig?”. Poängen som delas ut för utförd uppgift, delas ut först efteråt (logiskt), men när du anmäler dig till en uppgift som ska utföras först om X dagar, & inte får någon direkt belöning i appen? Ja det fanns ett antal utmaningar att lösa.

  • Gamification

  • Skapa en känsla av äventyr

  • ”Bygg din framtid”

Leverabler

Syftet var att utveckla ett mobilspel som var mer användarvänlig & intressant att använda mellan ”uppdragen”. Implementera gamification utan att utveckla ett faktiskt spel.

  • Koncept

  • Grafisk manual

  • Grafisk design för spelet

Varumärke (branding)
UX-design
Koncept
UI-design / Grafisk design

Det har verkligen varit roligt och enkelt att samarbeta med PixelPappa. Det har gått undan, det har blivit bra och vi har alltid möts av en positiv inställning. Precis så som vi vill ha det.

Jonathan Ekros, Ulriksbergskyrkan

Resultatet av vårt mobilspel

Du kan nu samla poäng & medaljer & köpa något. Inte för pengar, utan för prestationer. Jag har också lagt till interaktiva element och spelpsykologi där din app utvecklas när du går upp i level.

Ju mer samhällsnytta du gör, ju häftigare blir din app, och fler belöningar kan du njuta av.

Redo att snacka?

HAR DU EN GRYM IDÉ VI KAN HJÄLPA DIG MED?