The PixelStory – historian om oss

November 2018.
På ett hotellrum i Jönköping satt Björn Rutholm med en idé han inte kunde släppa. Att skapa företaget han själv skulle vilja arbeta på. Efter närmare 15år på reklambyrå, produktbolag och konsultbolag hade han samlat på sig en stor dos erfarenhet. Det fanns saker som funkade bra och saker som funkade mindre bra. Så är det på alla bolag.

Så hur skulle bolaget han själv ville jobba på kunna se ut? Kan man slå ihop alla bra erfarenheter och förbättra dessa ännu mer? Tankarna började formas och sakta föll bitarna på plats.

👉 100% remote ska alltid vara möjligt.
👉 Design i absolut världsklass.
👉 Ett jämställt och rättvist företag där vi bryr oss om varandra
👉 Våra projekt är viktiga. Vi arbetar med det vi brinner för och tackar nej till annat.

Samma kväll registrerade Björn varumärket PixelPappa och dagen efter sa han upp sig från sin dåvarande anställning. Idén blev till verklighet.

Vad hände sen?

Februari 2019 var uppsägningen klar. Björn var redo att agera i PixelPappas regi. Hela 2019 fram till juni 2020 var Björn ensam i bolaget. Letade uppdrag, byggde nätverk och levererade designlösningar för webbplatser och applikationer.

🚀 November 2019 flyttar Björn till Båstad och påbörjar arbetet med att etablera sig på orten.

🦄 Juni 2020 kliver Christian Blomquist in i bolaget och arbetet för expansion påbörjas. Ett Kalmarkontor etableras och planer för framtiden läggs.

Vi spolar fram till 2021. Bolaget börjar få fast mark under fötterna och kan ta emot sina första LIA-studenter. 2 av dessa anställs efter avslutad praktik och bolaget växer.

2021 – 2022 blir på många sätt två fantastiska år. Personalstyrkan växer och omsättningen mångdubblas.
Nu 2023 (typ nutid) så har bolaget växt ännu mer och vi är i skrivande stund 10st i bolaget.

PixelPappa är här för att stanna!

Namnet

PixelPappa består av två delar som tillsammans bildar en helhet och ett syfte:

Pixel – Syftar till den minsta beståndsdelen i en bild. För att skapa design i världsklass måste vi lägga fokus på detaljerna. Vi ska skapa pixelperfekta leveranser.

Pappa – Syftar till den roll vi vill ha gentemot våra uppdragsgivare. Den bästa pappan är stöttande, upplyftande, guidande. Vi finns med på hela resan. Vi är en trygghet. Vi finns där när du behöver oss, och när du inte tror att du behöver oss, så står vi vid sidlinjen och hejar på dig!

Vår vision

Vår vision är att laga världen. Är världen trasig? Ja, tyvärr är den lite trasig. Agenda 2030 pekar på många problem i världen och allt för många digitala system är tråkiga och krångliga. Därför säger vi: Människan ska vara i fokus. Det ska kännas meningsfullt att använda digitala tjänster. Och det ska vara roligt!

Tillgänglighet och användarvänlighet är våra ledstjärnor. Gärna tillsammans med spel och gamification. Med dessa verktyg kommer vi göra skillnad. Ställ dig frågan “Vad vill du förändra idag?” och kom till oss med svaret, så kan vi hjälpa dig förverkliga detta på bästa möjliga sätt.

Vi ska vara ett innovationsbolag med ett stort ❤️ för gamification, tillgänglighet och smart teknik. Vi hjälper våra uppdragsgivare utveckla appar för iOS och android, VR, AR, Spel, webb och andra digitala innovationer.

Vårt jobb är att göra digitala upplevelser både roliga, effektiva och enkla att använda för så många människor som möjligt.

VD, Grundare & Delägare

Björn Rutholm

Jag är en UX-nörd som axlade rollen som VD för PixelPappa med syfte att positionera PixelPappa som den främsta leverantören av Gamification, UX, CX och design.

Jag byggde min första hemsida när jag var 12år gammal. När jag var 20 projektledde jag mitt första miljonprojekt i reklambranschen. När jag var 21 blev jag ratad av 20th century fox, en månad senare sålde jag ett reklamkoncept till Coke Zero som lanserades över hela Europa.

Jag har sen dess arbetat på både renodlad reklambyrå och på produktbolaget i ett antal år. Jag har även gjort min beskärda del av konsultarbete under årens som gått.

Med den samlade erfarenheten och ett driv som heter duga, bygger jag nu bolaget jag själv drömmer om. En plats där vi arbetar 100% remote. Och samtidigt levererar resultat i absolut världsklass.

Jag är en driven entreprenör ut i fingerspetsarna och är alltid på jakt efter nya spännande affärsmöjligheter. Har du en sådan till oss? Hör av dig så tar vi en kopp kaffe och snackar om det.

Christian Blomquist, COO på PixelPappa
COO & Delägare

Christian Blomquist

Affärsutvecklare inom digitaliserat förändringsarbete med förkärlek till gamification. Christian har själv stått på frontlinjen i lärande genom lek och förstår värdet av att förenkla och effektivisera.

Han tycker bäst om att arbeta med människan i fokus, särskilt barn och ungdomar som enligt honom själv är den tuffaste publiken.

Kan han motivera en tjurig tonåring som inte vill – då klarar han av vad som helst!

PixelPappa vinner första pris
Nordic Originals character contest

”The diversity of the Nordics in one game character.”

Kort och gott, designa en spelkaraktär som representerar mångfald i ett nordiskt klimat 2021. Så löd utmaningen. PixelPappa var givetvis sugna på att tävla, och det gick ju rätt så bra tycker vi!

👉 Läs intervjun hos Future Games

PixelPappa as pixel art
PixelPappa logotype vit
PixelPappa AB

559221-6211
info@pixelpappa.com

Kalmar

Slöjdaregatan 11
393 59 Kalmar

Båstad

Hallandsvägen 21
269 36 Båstad

Följ oss