Gamification hjälper er nå era mål!

Det är svårt att driva igenom förändring. Oavsett om det handlar om att börja träna, sluta röka, sälja fler bilar eller bli en bättre ledare och chef.

Vi har tagit fram en metod som kombinera modern forskning i områden som engagemang och personlig utveckling med influencer från spelindustrin. För att på så vis kunna utveckla träffsäkra, effektiva lösningar och gamification-modeller, anpassade efter era behov.

Vi hjälper er spelifierar era mål och processer. Det är både roligt och ger mätbara effekter!

Boka ett möte

Vad är gamification bra för?

7X

Företag som använder gamification konverterar i snitt 7x fler kunder.

79%

Anger att dom arbetar hårdare när deras arbetsuppgifter gamifieras.

3%

Anser att gamification inte påverkar dom på något vis. Det var ju tråkigt.

Vad handlar gamification om

Motivera

Vi baserar våra lösningar på modern forskning inom psykologi, beteendevetenskap samt inlärningspsykologins beteendeanalys på system och organisationer. Syftet är bland annat att förbättra prestationer, effektivisera ledarskap eller att skapa säkra och trygga arbetsplatser.

Utbilda

När vi arbetar med utbildande element eller ed-tech baseras stora delar av lärandet på EQ, relation och reflektion. Vi knyter lärandet nära individen och situationen. Vi utbildar med hjälp av ”Human Skills / soft skills” och säkerställer på så vis att mottagaren tar in budskapet.

Guida

Användarna guidas hela tiden längs vägen. Vi applicerar nudging och feedback i olika former för att hålla användaren aktiv i den produkt eller tjänst vi utvecklat. Detta sker primärt genom en enkel men effektiv modell – Gör A för att få B.

Engagera

Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och bli bättre. Både som individer och i grupp. Vi vill känna oss sedda och hörda. För att uppnå detta skräddarsyr vi ett antal triggers som appliceras i olika situationer för att fortsätta driva just era användarens engagemang.

Boka ett möte

Gamification i siffror

85%

Spenderar mer tid med en produkt eller tjänst, om den är gamifierad.

97%

I åldern 45+ anser att inslag av gamification förbättrar deras arbete.

50%

Av alla startups har en uttalad strategi för implementering av gamification.

81%

Känner en starkare relation med företag som använder sig av gamification i sina produkter och tjänster.

48%

Anser att gamification är en starkt bidragande faktor till ökad motivation.

69%

Anställda stannar i 3+ år hos arbetsgivare som arbetar aktivt med gamification i sina processer.

Hur jobbar vi med gamification?

Vi sätter oss in i er verksamhet och identifierar relevanta målsättningar för era medarbetare eller kunder. När vi har identifierat dessa sätter vi sedan ihop ett förslag på åtgärd. Förslaget består av lika delar innovation, gamification och UX-design.

Förslaget kommer alltid bestå av både ”nytta och nöje” och är konstruerat för att stimulera både yttre och inre motivation. Ett måste för att garantera livslängd och retention.

När förslaget är godkänt går vi sen vidare och utvecklar den färdiga produkten eller tjänsten. Skräddarsydd, efter era behov och affärsmål.

Hör av dig!

Christian Blomquist, COO på PixelPappa

Christian Blomquist

COO & Delägare

0733 40 70 33
christian@pixelpappa.com