Gamification

Gamification hjälper er att nå era mål.  Vi bryter ned vad som behöver göras och ”spelifierar” de moment ni vill träna på, tills de är sunda vanor. Med tydliga roadmaps, feedback och triggers kan vi stimulera era medarbetare till ett ökat engagemang, samtidigt som personalhälsan blir bättre.

Hur jobbar vi med gamification?

Vi sätter oss in i er verksamhet och identifierar relevanta utmaningar för era medarbetare eller kunder. Dessa består av både ”nytta och nöje” och är konstruerade att stimulera både yttre och inre motivation. Därför är det viktigt att spelarna får feedback även för mjukare utmaningar. Det svetsar samman er som team och spelaren känner sig uppmärksammad och delaktig. Vi skapar värme på arbetsplatsen eller i fotbollslaget.

Full koll på dina framsteg!

I nästa steg visualiserar vi varje utmaning i konkreta steg. Varje steg utgör ett delmoment som spelaren måste klara för att kunna bocka av den större utmaningen. Ger vi dessutom spelaren en översiktsbild stärker vi känslan av kontroll. Att ha kontroll över sin egna resa och utveckling ger utrymme att växa och vara kreativ.

Efter avklarad utmaning kan spelaren belönas med krediter, medaljer, diplom mm.

Shoppa en belöning?

Er egen shop. Här kan spelaren spendera sina hårt förvärvade krediter, som tack för de extra ansträngningarna. Vad som är attraktivt att köpa för era spelare väljer ni helt själva. Det kan vara allt från fredagsfika, vidareutbildning eller kanske få sluta lite tidigare? Shoppens innehåll tar vi fram tillsammans så innehållet alltid är relevant för er verksamhet.

Att kunna köpa en belöning, att spara ihop till det lilla extra, kan vara just det som håller motivationen uppe de där dagarna när allt går emot dig. Ett tydligt konkret mål som känns nåbart. Gör jag bara X antal uppdrag till så kan jag unna mig något.

Vad är ditt PixelScore?

I våra gamificationlösningar  tillhandahåller vi en digital resultattavla som tydligt visualiserar hur du ligger till jämfört med dina kollegor. Tävlingsmomentet är en trigger och ska användas med försiktighet. Därför är det, som vi tidigare pratat om, väldigt viktigt att se till att det är både hårda och mjuka utmaningar, så alla upplever att det är roligt att deltaga.

Så, vem är kontorets bäste minglare? Vem kniper medaljen ”hurtbullen” först? Vem är lagets miljökämpe?

Känns det spännande? Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur gamification kan användas för att öka engagemanget på er arbetsplats eller i ert idrottslag.

DESIGNA ERA TJÄNSTER UTIFRÅN ERA KUNDERS BEHOV. DET ÄR BÅDE ATTRAKTIV, EFFEKTIV OCH LÖNSAM.

BOKA ETT MÖTE
kontakta oss för att snacka projekt